неділя, 19 грудня 2021 р.

Міжнародний день прав людини

 Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

З нагоди цієї події у філії "Підлісецький ЗЗСО І-ІІ.ст. -ЗДО" (завідувач І.В. Пемпусь)
пройшов правовий урок на тему «Права людини. Особливості правового статусу дітей», який підготував і провів вчитель правознавства Пемпусь Д.В. разом з учнями 5-9 класів.
Діти ознайомилися з історією розвитку прав людини у світі, з правами, що мають громадяни України, та правами дітей у нашій державі, згідно Конвенції ООН про права дитини. Здобувачі освіти аналізували статті двох важливих міжнародних документів, що стосуються нашого життя - "Загальної декларації прав людини" і Конвенції про права дитини".
Під час проведення заходу було продемонстровано відеоролики, з яких діти дізналися про проблеми в різних куточках світу щодо реалізації людьми своїх прав. Вчителем було наголошено про важливість розуміння, що права і обов'язки є взаємозвязаними поняттями і кожному потрібно не переступати межі допустимого здійснюючи свої права.
Права і свободи - дуже чуттєва сфера, тому будьмо взаємоввічливими і поважаймо можливості одне одного у повсякденному житті!







Немає коментарів:

Дописати коментар